Selecteer een pagina

ZOMER CONCERTEN
Elke Dinsdag om 20.00 h

Het festival Ars in Cathedrali stel zijn zomerconcerten 2023 voor met als thema “Music of Love’.

Acht concerten rond het Grenzing-orgel, met top-organisten, zangers, instrumenten en de muziek van Johann Sebastian Bach als rode draad, laten u genieten van muziek die geïnspireerd is door liefde in al zijn glorie. De zomerconcerten vinden plaats elke dinsdag om 20u in de prachtige kathedraal.

Instructies om uw ticket electronisch te bestellen

U klikt op het concert dat u wenst bij te wonen, u komt op de boeking-pagina en kiest dan naast de categorie een optie, ofwel -18 jarigen of volwassenen. U vult het aantal plaatsen in dat u wenst voor deze categorie in het grijze vierkant onder 0.00€ of 14.00€ en klikt dan op ‘’Bestellen’’.

 

U kan dit herhalen voor de tweede optie, -18 jarigen of volwassenen, of voor de andere concerten. Vervolgens klikt u op ‘’Winkelmand bekijken’’, bovenaan het scherm. U ziet dan uw volledige bestelling.

Nadien klikt u op ‘’Doorgaan naar afrekenen’’, voegt uw contactgegevens en mailadres toe, bevestigt en gaat verder met de betaling.

De tickets worden u, soms met een vertraging van 2 tot 3 uur, per mail toegestuurd.

Moest u een probleem hebben, aarzel niet om een mail te sturen naar arsincathedrali@gmail.com.

Reeds Uitgevoerd

Dinsdag  11/07/2023  20h00

ENDLESS LOVE

Paul De Meyer (BE)

Op dit feest van de Vlaamse Gemeenschap bezingt organist Paul De Mayer liefde met het orgel: liefde voor het vaderland, voor medeburgers van Brussel en België, en gesublimeerde liefde voor muziek, erfgoed en kunst. Hij voerde werken uit van lokale componisten als Joseph – Hector Fiocco, Jacques – Nicolas Lemmens en Joseph Jongen, en improviseerde een symfonie van de Liefde.

Concert Afgelopen !

Dinsdag  18/07/2023 – 20h00

LOVE AND SORROW

Matthias Havingha (NL)

Dit is een programma vol dramatiek en diepgaande gevoelens van wanhoop, woede en onmacht, maar ook van vertrouwen en hoop, bewondering en liefdevol herdenken. Er klinkt muziek van Sweelinck en Pachelbel, maar ook van Liszt, Alain en Duruflé, waarbij de werken onderling sterk verbonden zijn in citaten en thematiek, met chromatiek als rode draad.

Concert Afgelopen !

Dinsdag 25/07/2023 – 20h00

PSYCHE

Jean-Baptiste Monnot (FR)

Tussen bewust en onbewust zijn, het lot van gevoelens, wekt de muziek door haar verhalende dimensie een veelheid aan gevoelens op in de ziel van de luisteraar. Onze individuele verbeeldingskracht wordt voortdurend aangesproken: we worden onbewust acteurs in de muziek waar we naar luisteren. Op het programma staat muziek van Johannes Brahms, Robert Schumann, Franz Liszt, Marcel Dupré en Jean Guillou.

Concert Afgelopen !

Dinsdag 1/08/2023 – 20h00

TWO TO IMPROVISE

Susanna & Joannes Ebenbauer, soprano & organ (AT)

Een programma voor orgel en sopraan, boordevol verrassingen, met muziek van Johann Sebastian Bach, het beroemde “Flow, my tears” van John Dowland, een improvisatie van een orgelsymfonie en een improvisatie voor sopraan en orgel op de lofzang van Franciscus van Assisi.

Concert Afgelopen !

Dinsdag 8/08/2023 – 20h00

Love for Romanticism

Ignace Michiels (B)

Het concert wordt niet gegeven door Barry Jordan die wegens gezondheidsredenen niet kan komen, maar door Ignace Michiels met een programma met romantische werken van Mendelssohn, Rheinberger, Faulkes, Hollins, Widor, Franck, Dupont & Grison. Welkom !

Concert Afgelopen !

Dinsdag 15/08/2023 – 20h00

LOVE OF VARIETY

Bart Jacobs (BE)

De variatiekunst is een oud gebruik. Al van in de Renaissance gingen componisten bestaande liederen en melodieën gebruiken om harmonische, ritmische en stilistische mogelijkheden te verkennen met variaties. Met enkele grote variatiereeksen van J. S. Bach, F. Mendelssohn, Ch.- M. Widor, J. Alain en M. Duruflé worden tijdens dit concert alle registers en kleuren van het Grenzing-orgel opengetrokken en toont organist-titularis Bart Jacobs zijn liefde voor de variatiekunst

Concert Afgelopen !

Dinsdag  22/08/2023  20h00

WEDDING GIFT

Fumika Mohri (JP), violin (winner Queen Elisabeth competition 2016) & Momoyo Kokubu (BE), organ

De Twee artiesten spelen de vioolsonate van Franck, een huwelijksgeschenk voor violist Eugène Isaye, in een transcriptie voor orgel en viool. Van Bach klinkt de virtuoze Toccata en Fuga in F majeur, en de 4 Duetten uit Clavier-Übung III, naast de beroemde Sonate 3 “Ballade” voor viool solo van Ysaÿe.

Concert Afgelopen !

Dinsdag 29/08/2023 – 20h00

WEDDING CANTATAS

Wei-Lian Huang (TW), soprano, Ensemble Ausonia dir. Mira Glodeanu (RO),& Xavier Deprez (BE), orgel

Het slotconcert is geheel gewijd aan muziek van Johann Sebastian Bach. Naast orgelmuziek klinken twee huwelijkscantates: O holder Tag, erwünschte Zeit, BWV 210, en de bekende cantate Weichet nur, betrübte Schatten, BWV 202, met als soliste de sopraan Wei-Lian Huang. Het ensemble Ausonia staat onder leiding van violiste Mira Glodeanu, met aan het orgel organist-titularis Xavier Deprez.

Concert Afgelopen !

TICKETS : 11/7-18/7–25/07-01/08-08/08-15/08-22/08 : 14€ 29/08 : 18€

  • Gratis onder 18 jaar

 

TICKETTING ONLINE :

 

De deuren van de kathedraal gaan om 19.15 u open.

arsincathedrali@gmail.com – 02/229.24.90

U kunt ARS IN CATHEDRALI financieel steunen door uw bijdrage te storten op de rekening van de ‘Vrienden van de Kathedraal’ bij de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf € 40 genieten van een belastingvermindering. Bij voorbaat hartelijk dank.

BE10 0000 0000 0404 – Alleen voor financieel steun – gestructureerde mededeling ***182/0240/00181***