Selecteer een pagina

Tijdens de week

Van maandag tot en met vrijdag: eucharistieviering om 12.30 u. in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw (Voor de afwisseling Frans-Nederlands, zie de openingspagina van deze site).

Week-end en hoogdagen

Tijdens het week-end vinden de Eucharistievieringen plaats in de middenbeuk, telkens met begeleiding op het Grenzingorgel en met samenzang. (Voor de afwisseling Frans-Nederlands, zie de openingspagina van deze site)

Op de hoogdagen, wordt de hoogmis van 11 uur opgeluisterd door een koor. Tijdens de Paaswake, met Pinksteren en Allerheiligen en tijdens de middernachtmis van Kerstmis staat het koor onder de leiding van Erik Van Nevel.
Op de zondagen door het jaar wordt de viering van 11 uur opgeluisterd door het gregoriaans Ensemble ”Voces Desuper”.

Zondagsmuziek

Gedurende de maanden juli en augustus wordt de viering van 11 uur telkens opgeluisterd door een uitgenodigd koor. Het koor zingt een mis uit het klassieke repertorium alsook enkele sacrale motetten. (Duur 1 uur 20). Helen Cassano zorgt voor de programmatie.

Feestmissen

Deze enkel Franstalige vieringen zijn momenteel gestopt. Ze vonden plaats tussen Allerheiligen en het Feest van de Openbaring, en tijdens de Vasten- en Paastijd. Uitgenodigde professionele musici brachten vijf composities. Professionele acteurs brachten de Bijbelse teksten en een uitgekozen spirituele literaire tekst. De homilie werd verzorgd door priesters uit verschillende katholieke spirituele families. (Duur 1 uur 15)

Eucharistieviering ter ere van het Heilig Hart

Elke eerste vrijdag van de maand om 20 u. Ingang via het zuidtransept.

Te Deum

Op 21 juli (Nationale Feestdag) en 15 november (Feest van de Dynastie en Feest van de H. Albertus van Leuven en de H. Leopold). Deelname aan deze diensten kan enkel op uitnodiging.

Andere liturgische vieringen

Groepen en verenigingen die een gebedsdienst of Eucharistieviering willen oganiseren in de kathedraal, worden verzocht om ruim op voorhand contact op te nemen met het secretariaat van de dekenij 02 / 217 83 45.

 

 

Eucharistievieringen

Maandag 12:30 NL/FR
Dinsdag 12:30 FR
Woensdag 12:30 NL/FR
Donderdag 12:30 FR
Vrijdag 12:30 FR
Zaterdag 17:30 FR
Zondag en Feestdagen 09:30 FR
-
11:00 NL/FR
met orgel en gregoriaanse zangen

Openingsuren

Maandag -> Vrijdag 8:00-18:00
Zaterdag 8:00-18:00
Zondag 8:00-18:00